Foto-Tábor 2011

Rozkliknutí  názvu článku přejdete na galerii fotografií.


První běh

Se uskutečnil od 3.-16.7.2011 na Přebudově. Děti zažily dobrodružnou plavbu po všech kontinentech. Letos se z táborníků přebudovského 1. běhu stali příslušníci jednotlivých kontinentů: Evropy, Asie, Austrálie, Afriky, Jižní a Severní Ameriky. Svou zemi a obyvatele si však jednotlivé skupiny dobyvatelů musely nejprve zasloužit. Oddíly musely projevit kuráž, chrabrost a bystrost, aby získaly požadované území. Žádnému z kontinentů nesměla chybět vlajka, hymna ani letitá historie. A protože jsme táborníci s duší cestovatelů, vydali jsme se všichni společně na cestu po jednotlivých světadílech, abychom poznali nové krajiny, přátele i způsoby žití.Hlavním vedoucí byla Mgr. Lucka Ptáčková.

Obrázků: 102

Druhý běh

Tábor P2 se uskutečnil na Přebudově ve dnech 17.-30.7.2011. Námětem tábora byla hra Časohrádky profesora Tik - Ťaka. Tábor se putoval od pravěku,středověku až po současnost.Zopakovali si všechno to nejepší z posledních pěti táborů druhého běhu.Halvním vedoucím tábora byl Bc.Vašek Horník.

Obrázků: 320

Třetí běh

Tábor pod názvem Na hodně Divokém západě se uskutečnil v Přebudově 31.7.-13.8.2011.Táborníci v kovbojských kloboucích zkoušeli krocení býka, házení lasem, střelbu, jízdu na opravdovém koni, výrobu totemů a další kovbojské a indiánské dovednosti. Vedoucím tábora byla Ing.Miloslava Brejchová.

Obrázků: 62

Čtvrtý běh

Poslední táborový běh na Přebudově byl ve znamení pověstí a dobrodružství dávných Keltů. Dětem se na táboře moc líbilo. Hlavní vedoucí Majda Vokurková svoji úlohu zvládla moc dobře a dokonce byla i v televizi.

Obrázků: 115

Pátý běh Buben

Tábor proběhl od 2.7 do 16.7.2011 na základně Buben, Hracholusky. Celotáborová hra Hvězdná brána. Děti se nejenom vyřádily na hřišti, ale i se učily zachraňovat a ošetřovat zraněného. Každý účastník tábora, včetně vedoucích a i kuchařů, si vyzkoušel masáž srdce a umělé dýchání. Navštívili jsme také bio farmu se ZOO v Újezdě nade Mží. Zde si děti pochovaly některé zvířátka a také je nakrmily. Samy si utloukly máslo, které na konci exkurze ochutnaly.Hlavním vedoucím tábora byl Míra Hejlík.

Obrázků: 282

Tábor rodičů s dětmi

Ještě před prázdninami v týdnu od 25.6.- 2..7.2011 se Přebudov zaplnil těmi nejmenšími zejména předškoláky a jejich rodiči. Čtyřicet dva táborníků putovalo kolem světa za zvířátky.Navštivili jsme všechny světadíli a plyšová zvířátka v čele s pionýrským maxipsem nás bavilla po celý týden. Hlavním vedoucím tábora byl Míra Dvořák.

Obrázků: 384

Šumava 2011

Pohádková Šumava jíž po šesté.Letos nás doprovázela knížka Matáskovo putování tajemnou Šumavou.Parta 16 pochodníků našlapala 75 kilometrů a opět poznala nové kouty Šumavy. Hlavním vedoucím byl Míra Dvořák.

Obrázků: 213

Táborová dílna médi Pusíka

Pusíkova dílna byl druhý ročník týdenního tábora na naší klubovně v Nepomuku. V týdnu od 22.-26.8.2011 čtrnáct dětí tvořilo nádherné výrobky a také putovalo za poznáním v okolí Nepomuku. Hlavním vedoucím tábora byla Bc.Alena Březáková.

Obrázků: 119

O nás

Naše dětská organizace Pionýr připravuje a organizuje volný čas dětem a dospělákům v malém městečku jižně od Plzně.

Pozvánky

img img img img

Tábory 2024

Pionýrská skupina Nepomuk připravila pro léto 2024 šest táborových běhů, tábor rodičů s dětmi a tři příměstské tábory.. O přihlášky na tábory si můžete napsat nebo zavolat na kontakty uvedené v letáčku. img

Info

Skupinovým vedoucím je po výroční Radě od 20.1.2023 znovu Ing.Vašek Horník. img

Z historie táborů

Pojďme se podívat na dnes již opravdu historická fota z Přebudova postupně jak šel čas. 008130.jpg další fotky z historie